Lancia Beta HPE 2000 Coupe projectauto

Zeldzame en origineel Hollandse Lancia 2000 HPE uit 1981. Wat zijn dit toch mooie auto’s alles klopt aan dit ontwerp en wat rijden ze fantastisch. Lancia een merk met een geschiedenis van de meest prachtige auto’s, jammer genoeg bijna exit. Jim, 2e eigenaar, kocht deze 2000 HPE in 1987 bij Lancia dealer De Leeuw te Hoorn en reed hem 7 jaar met veel plezier, hij kreeg een auto van de zaak maar zijn geliefde Lancia ging niet weg en werd gestald in een opslag.

In verband met een asbestsanering van de opslag dit jaar moest hij een andere plek zoeken voor zijn geliefde Lancia, dit lukte niet en hij besloot hem te verkopen. Wij kochten de Lancia en na bestudering blijkt het om een verbazingwekkend gaaf exemplaar te gaan met een mooi interieur dat voor Hollandse begrippen buitengewoon genoemd mag worden, de goede droge stalling zal hier absoluut debet aan zijn. Een superbasis voor het perfectioneren van een zeer exclusieve Lancia.

Mensen die voor de gevraagde prijs een topper verwachten in concoursstaat kunnen beter niet reageren, het betreft een keurige Hollandse HPE 2000 met de nodige attentiepunten die in deze staat zeldzaam is en de basis kan zijn voor iets moois. Mijn advies, maak hem technisch ok, rijden en geleidelijk wat puntjes op de i zetten.  Na montage van nieuwe startmotor,benzinepomp en accu sprong de motor direct weer aan en liep gelijk weer mooi rond.
sold