Mercedes 300 TE Automaat 1986 Collectie kwaliteit

We ruilden deze Mercedes 300 TE Automaat  uit de eerste serie van 1986 in vanuit de collectie van een verzamelaar. Deze TE verkeerd ook echt in een verzamelaarconditie, wellicht  een van de weinigen in deze unieke staat. De Mercedes was nog niet voor de verkoop aangeboden toen er tijdens een rit bleek dat er iets niet in orde was met de oliedruk, met het toenemen van de motortemperatuur zakte deze tot een bedenkelijke waarde. De eigenaar heeft er gedurende zijn eigenaarschap vanaf 2011 slechts 4500 km mee gereden en de lage oliedruk was hem niet  opgevallen. Nader onderzoek bracht aan het licht dat er bij de afleveringsbeurt door de Mercedes specialist destijds een absoluut verkeert oliefilter is gemonteerd met erge gevolgen, intern onderzoek toonde aan dat er behoorlijk slijtage was opgetreden.

De staat van de Mercedes verplichte ons om  het probleem adequaat  aan te pakken, de motor werd uitgebouwd en door de Fa. Keizer uit Doetinchem, een bekend Mercedes motoren revisie bedrijf, geheel tot in detail aangepakt, elk draaiend gedeelte in de motor werd vernieuwd. Dit was uiteraard niet goedkoop, de vorige eigenaar heeft sportief een groot gedeelte van de kosten voor zijn rekening genomen.  Deze revisie is volledig met facturen/foto’s  gedocumenteerd. Ook werd tegelijk de Automaat van nieuwe transmissieolie en filter voorzien.

De Mercedes die we nu te koop aanbieden heeft dan ook de maximale staat bereikt van perfectie volgens ons, een uitgelezen kans voor de echte liefhebber van dit type 124. Buiten dat hij zo mooi is heeft hij ook nog behoorlijk wat opties aan boord, Automaat,airco,elektrisch kantel schuifdak,centraal slot, getint glas de mooie originele lichtmetalen velgen en een praktisch nooit gebruikte afneembare trekhaak. Belangrijk is ook nog te vermelden dat de auto bij aankoop destijds een kostbare en omvangrijke  antiroest behandeling inclusief de holle ruimtes heeft ondergaan. Het is absoluut geen restauratieproject geweest e.a is uitsluitend preventief gebeurd. Uiteraard  is de gehele originele map met onderhoudsboekje en handleiding  nog steeds bij de auto.

sold