BMW 520 Touring Bijzondere uitvoering, Topstaat

Af en toe komt er een “witte raaf” voorbij al is deze BMW 520 Touring E34 Daytonaviolett van kleur, hij is uit 1994 en heeft een gedocumenteerde km stand van 106728, onderhoudsboekje en TUV documenten aanwezig het betreft tevens een absolute 1e eigenaars auto conform de Duitse papieren. Hij heeft reeds de nieuwe generatie 6/24v cilinder motor in combinatie met een 5 versnelling  handbak. De staat van de BMW is zonder enige twijfel bovengemiddeld te noemen zowel het exterieur, interieur en de techniek.

Olaf Becker geb. 11-05-1964 bestelde bij BMW Darmstadt wel een hele speciale uitvoering, hij was behoorlijk onder de indruk van de M5 maar die was hem toch te “racy”, de kleur die bij de M5 standaard is kreeg hij als “sonderlack”op zijn 520, ook het sportieve onderstel incl. niveauregeling en het 25% sperdiffirentieel  kwamen onder zijn Touring. Lichtmetalen velgen vond hij niet belangrijk maar wel een extra stel velgen met winterbanden, de 8 stalen velgen werden voorzien van de M5 turbine doppen. Chroom hoorde op deze uitvoering niet thuis dus werd het een gedistingeerde shadowline  uitvoering.

het sportstuur en de pook knop zijn van leder, op de voorstoelen zitten armleuning en Olaf wou zijn stoel ook nog verwarmd hebben. De oorspronkelijke BMW radio liet hij later vervangen door een Clarion audio installatie incl. cd, versterker en afstandbediening. De BMW is tevens voorzien van het exclusieve  elektrische dubbele schuifdak.   Op de achterbank zitten 3 hoofdsteunen en het koffergedeelte is voorzien van een rolhoes. Het hele interieur en vooral de achterzittingen en kofferruimte maken een welhaast ongebruikte indruk.

P.S. De stalen velgen met wieldoppen vonden we toch wel wat saai voor deze sportieve Touring, na intensief zoeken vonden we 5 originele Style14 velgen in 15 inch voor de E34, nieuw gecoat, BMW naafdoppen  en wielbouten.

Dit is de BMW Touring voor de echte liefhebber die weet dat een “witte raaf” niet gauw een tweede keer voorbij komt.
sold
2 3 4 5 7 8 10 15 16 17 18 19 20 21 23 25 26
28