Opel Manta Combi Coupe 2.0S unieke creatie 1980 PRIJSVERLAGING

Ik moet eerlijk bekennen, Opels waren eigenlijk nooit mijn ding, enkele uitzonderingen daargelaten en dit is een uitzondering. Wat we hier zien is een creatie  door iemand verwezenlijkt die helaas niet meer onder ons is, ik heb hem niet persoonlijk gekend maar dat hij een vakman heeft hij bewezen met deze manta. Eerst heeft hij lang gezocht naar een gave carrosserie van een Combi Coupe, dat viel nog niet mee, uiteindelijk vond hij hem, een 1.9 Automaat uit 1980, het werk kon beginnen, de hele oorspronkelijke aandrijflijn werd vewijderd.

Een vers opgebouwde 2.0S motor samen met een 5 versnellings Getrag versnellingsbak werd zeer vakkundig ingebouwd de motor voorzien van een  2 dubbele totaal gereviseerde 40er Webers, sportief uitlaatsysteem en een set rode Koni’s gecombineerd met verlagingsveren. Geen 17 of 18 inch aluspul onder zijn Manta maar de originele velgen werden vakkundig verbreed en van brede timeperiode banden voorzien. De originele klokkenwinkel van de GSI maakt het geheel af en elke meter werkt.

De kleur bleef origineel  532 Englischrot bright copper, het staat hem fantastisch. De afgelopen tijd zijn nog een paar puntjes op de i gezet en hij stuurt super, geen slag verkeerd, de Webers presteren op elke snelheid en in elke versnelling zo als het hoort. Ik weet dat dit een zeer persoonlijke creatie is en misschien niet ieders “cup of tea”maar bijzonder is ie, toch.
Ik wil nog even extra benadrukken dat de Manta absoluut RDW legaal is gezien zijn APK goedkeuring, de wijzigingen vallen allemaal binnen de regels van hun organisatie!!!

€  9750,00