Opel Manta Combi Coupe 1980 2.0S unieke resto-mod

Wat we hier zien is een uitzonderlijke creatie  door iemand verwezenlijkt die helaas niet meer onder ons is, ik heb hem niet persoonlijk gekend maar dat hij een vakman heeft hij bewezen met deze Opel Manta. Eerst heeft hij lang gezocht naar een gave carrosserie van een Combi Coupe, dat viel nog niet mee, uiteindelijk vond hij hem, een 1.9 Automaat uit 1980, het werk kon beginnen, de hele oorspronkelijke aandrijflijn werd verwijderd.

Een vers opgebouwde 2.0S motor samen met een 5 versnelling Getrag versnellingsbak werd zeer vakkundig ingebouwd de motor voorzien van een  2 dubbele totaal gereviseerde 40er Webers,nu 145pk, sportief uitlaatsysteem en een set rode Koni’s gecombineerd met verlagingsveren. De stalen verbrede originele velgen stonden hem wel  maar het breedset Borbet A in 16 inch kompleet op nieuw rubber maken het plaatje af, zo echt jaren tachtig.  De originele klokkenwinkel van de GSI mocht natuurlijk niet ontbreken en elk klokje moest wel werken natuurlijk..

De kleur bleef origineel  532 Englischrot bright copper, het staat hem fantastisch. De afgelopen tijd zijn nog een paar puntjes op de i gezet en hij stuurt super, geen slag verkeerd, de Webers presteren op elke snelheid en in elke versnelling zo als het hoort. Ik weet dat dit een zeer persoonlijke creatie is en misschien niet ieders “cup of tea” maar bijzonder is hij zeker en totaal belastingvrij.

Sold!