Renault N1 1927 Bijzonder Mooi.

 Toen ik bij deze Renault N1 uit 1927 kwam werd ik geraakt door de liefde en mate van perfectie waarmee deze auto gerestaureerd is in de jaren tussen 1984 en 1994. Het gedetailleerde fotoalbum laat de giga werkzaamheden zien die zijn gedaan om er weer een zeer mooie Renault van te maken, nooit geweten dat er zoveel hout in zo’n prewar auto zit en dat je niet alleen een perfecte plaatwerker moet zijn maar ook meubelmaker en stofeerder. De vorige bejaarde eigenaar was alles in een en heeft een top job gepresteerd.

Uiteindelijk komt aan alles een eind en er werd bijna niet meer gereden met de Renault, de kwaliteit en het aandoenlijke model heeft me doen besluiten om hem aan te kopen. We hebben hem aan het lopen gemaakt, diverse oliën vervangen, en hij rijdt,schakelt en remt zoals hij in 1927 deed. Je moet de tijdmachine wel een aantal decennia terugzetten om het juiste gevoel bij een prewar auto te krijgen en een ritje over de snelweg zal ik niemand adviseren, maar er zijn nog genoeg wegen om er wel plezier aan te beleven en ook het aanschouwen alleen al schept veel vreugde, kortom een auto voor de echte liefhebber. Ook van de onderzijde hebben we uitgebreid foto’s gemaakt op (telefonisch) verzoek kunnen die gestuurd worden.

Sold!