Buick Regal Limited 5.0 1978 Zeldzaam en Uniek

Rene Rutten nam deze prachtig origineel Hollandse Buick Regal Limited V8 uit 1978 in 1994 over van de 1e eigenaar, een klant van zijn accountants kantoor de man was 81 jaar en vond het tijd voor afscheid, Rene had al jaren daarvoor de afspraak met hem gemaakt dat als het zover was hij de gelegenheid zou krijgen om de Buick over te nemen. Nu anno 2021 27 jaar later is Rene 81 en nemen wij de Buick weer van hem over, afscheid van zijn “kindje” was natuurlijk emotioneel. Het gebruik van deze prachtige coupe werd jaarlijks minder maar het onderhoud werd steeds perfect uitgevoerd.

De Buick Regal Limited V8 5.0, met Europese specs, werd in mei 1978 geleverd aan de 1e eigenaar door de Fa. Jac. v/d Meulen een gerenommeerd GM dealer uit Eindhoven, het origineel garantiebewijs is nog steeds samen met wat oude onderhoudsfacturen uit de eerste periode aanwezig. Zoals gezegd nam Rene Rutten de auto in 1994 over. Rene heeft altijd zijn uiterste best en zonder kostenbesparing ervoor gezorgd dat anno 2021 de Buick nog steeds in een zeer mooie staat verkeerd. Hij heeft een uitgebreid logboek van de auto bijgehouden hieruit blijkt dat de Buick in 2003 een zeer uitgebreide exterieur “make over” heeft ondergaan inclusief opnieuw spuiten, het is algemeen bekend dat de lakkwaliteit van de Amerikanen in die periode niet bepaald top waren, het  interieur is nog geheel origineel.  De werkzaamheden zijn in het logboek samen met foto’s terug te vinden.

De Buick heeft thans een grotendeels gedocumenteerde km stand van slechts 135790. Rene heeft de auto uitsluitend gebruikt als hobby auto, zakelijk had hij een andere auto, uit het NAP verloop blijkt dat er jaarlijks slechts weinig gebruik van de auto is gemaakt. De Limited uitvoering heeft een mooi aantal originele optie’s waaronder een goedwerkende Climate Control. Altijd in een verwarmde garage gestald. Ook bleef hij altijd gewoon op benzine lopen er werd geen gebruik gemaakt van een LPG installatie.

Voor de liefhebber een uitgelezen kans om een uniek exemplaar en een echt tijdsbeeld uit de 70er jaren te bemachtigen. Totaal belastingvrij is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.
sold!