Jaguar XJ 40 de Ultieme XJR uitvoering 1993

De Jaguar XJR uit de 40 serie was destijds het sportieve paradepaardje uit de XJ serie bouwjaar 86/94, de XJR kwam tot stand in samenwerking met TWR, Tom Walkinshaw Racing, het bedrijf dat de sportieve tak van Jaguar onder zijn vleugels had met als hoogtepunt de Le Mans zege in 1988 met de Jaguar XJR-9LM gereden door onder anderen onze Jan Lammers. De XJR 40 onderscheid zich door een sportiever en lager, 2 cm,  onderstel, aangepast stuurgedrag/remmen, speciale 16 inch lichtmetalen velgen en een potentere motor, 251 pk/377 Nm bij 4000 Rpm.

Uiterlijk is de XJR te herkennen aan de genoemde velgen, speciale side skirts en diverse XJR badges en de specifieke zwarte ruitjes grille,  in het interieur de KM teller klok tot 260 kmh met de Jaguar Sport decals, rvs instaplijsten tevens met Jaguar sport gravering. Onze XJ 40 met de 4.0 6 cilinder 24 V motor is uit 1993 en een van de 228 LHD met 4.0 ltr motor. Hij heeft een gedocumenteerde 159510 km gelopen, boardmap met alle boekjes aanwezig, oorspronkelijk nieuw in Duitsland geleverd waar hij 2 eigenaren had, geïmporteerd 2020 in Nederland waar hij tot nu toe een eigenaar heeft gehad.

Over de extra’s kunnen we kort zijn, vrijwel alle opties die destijds te krijgen waren zijn aanwezig inclusief een perfect werkende Climate Control en het elektrische schuifdak. De Jaguar maakt zowel optisch als technisch een zeer goede indruk en is er een voor de echte liefhebber die van iets speciaals houdt. De zeer lage productie aantallen van de XJR  staan garant voor een waardestijging in de toekomst.
De zakelijke rijder/ster kan tevens gebruik maken van een vriendelijk fiscaal bijtelling tarief.

Sold