NSU RO 80 Zeer lage km stand Uniek Exemplaar

Een NSU RO 80 is eigenlijk al een exoot met zijn zeer vooruitstrevend design en natuurlijk met de wankelmotor, toen hij voor het eerst te zien was op de IAA te Frankfurt werden zijn concurrenten op slag oude auto’s, ook het rijden was een feest, onafhankelijke ophanging zowel voor als achter en een  zeer potente motor met een zeer eigen geluid. De hydropneumatische versnellingsbak maakte een koppeling overbodig en doet zijn werk met gemak en perfect. Er waren toch wel problemen in het begin met de motoren, grootste oorzaak de ouderwetse minerale olie die eigenlijk ongeschikt was voor de wankelmotor, thans met de huidige synthetische oliën behoren de problemen tot het verleden.

De hier aangeboden RO 80 is waarschijnlijk het mooiste exemplaar dat momenteel te koop wordt aangeboden, Bouwjaar 28-05 1976 en een originele km stand van slechts 37591!!!.  Hans Jorger geb., 26-11-1900 kocht deze NSU RO 80 mei 1976, hij is volgens het Duitse kenteken de enigste eigenaar in Duitsland. De NSU werd gestald bij hun 2e huis in Garmisch Partenkirchen en werd tijdens hun vakantieverblijf gebruikt. Na het overlijden van Hans Jorger werd de auto midden jaren 80 afgemeld en bleef in de verwarmde garage van het vakantieverblijf staan, verkopen werd zelfs in het geheel niet overwogen. Een NSU RO 80 specialist in Holland wist van het bestaan van de auto en wist uiteindelijk in 2016 te  bemiddelen in de aankoop voor een verzamelaar uit Holland. De NSU werd technisch geheel nagezien en diverse delen waaronder 4 banden werden vernieuwd. Volgens een rekening werden een paar beschadigingen door een autospuitbedrijf aangepakt en perfect bijgespoten, 80% van de RO 80 bevindt zich nog in de 1e lak.

Alles is goed gedocumenteerd, de originele boardmap met handleiding en (ingevuld) onderhoudsboekje zijn aanwezig. Een unieke kans voor een liefhebber om deze zeldzame RO 80 te bemachtigen voor een prijs die in de toekomst zeer zeker zal stijgen, vooral in deze kwaliteit.

Sold!