Daimler XJ 40 4.0 ltr 1992 Uitzonderlijke staat 12135KM!!!

2018 vertrok ik richting Italië om een zeer bijzondere auto aan te kopen uit de nalatenschap van Lorella Pillitu te Bassano del Grappa. De verkoop werd gedaan door haar zoon. Het betrof een Daimler XJ 40 uit 1992 in de kleur Brooklands green met een Biscuit lederen interieur met groene piping. De Daimler werd in 1992 gekocht bij de Jaguar dealer Automotori srl te Vicenza door de Heer Pillitu, in 1994 overleed de Hr. Pillitu, Lorella dacht er niet over om de auto te verkopen en heeft er nog een korte tijd mee gereden, met 11022 km werd de auto gestald in een verwarmde en geklimatiseerde ruimte. De staat van de auto overtrof al mijn verwachtingen en de koop was snel gedaan, op de autoambulance en mee naar Holland.

Kort daarna  kwam de auto in een collectie van overwegend prewar SS types en latere Jaguars en Daimlers. De eigen monteur heeft de Daimler geheel nagezien, alle vloeistoffen werden ververst en de Daimler werd van nieuwe Pirelli banden voorzien. Elk jaar wordt de APK vernieuwd en af en toe wordt er met de Daimler gereden. De huidige KM stand is slechts een onvoorstelbare 12135

Wegens het veranderen van de collectie wordt deze eenmalige Daimler nu te koop aangeboden. Een uitgelezen kans voor de echte liefhebber om iets heel speciaals te kunnen bemachtigen. Bekijk de detail foto’s  en constateer de exceptioneel mooie staat waarin deze Daimler  verkeerd.

SOLD!

In 2018 I left for Italy to buy a very special car from the estate of Lorella Pillitu in Bassano del Grappa. The sale was done by her son. It was a 1992 Daimler XJ 40 in Brooklands green with a Biscuit leather interior with green piping. The Daimler was bought in 1992 from the Jaguar dealer Automotori srl in Vicenza by Mr. Pillitu, in 1994 the Hr. Pillitu past away, Lorella did not think about selling the car and drove it for a short while, with 11022 km the car was stored in a heated and air-conditioned room. The condition of the car exceeded all my expectations and the purchase was made quickly, on the car ambulance and with me to Holland.

Shortly thereafter, the car entered a collection of predominantly prewar SS types and later Jaguars and Daimlers. The Daimler’s own mechanic has completely checked the Daimler, all fluids were changed and the Daimler was fitted with new Pirelli tires. The MOT is renewed every year and the Daimler is occasionally driven. The current  km’s is only an unimaginable 12135 Due to a change in the collection, this one-off Daimler is now for sale. An excellent opportunity for the real enthusiast to acquire something very special. View the detailed photos and note the exceptionally beautiful condition in which this Daimler is
SOLD!