BMW 528I Automaat 1998 Exceptionele staat

Er wordt beweert dat de E39 serie het beste is dat BMW geproduceerd heeft, dit is misschien wat overtrokken maar dat ze kwalitatief bij de betere producten van hun horen ben ik vast van overtuigd. De bouwkwaliteit is over de gehele linie van een zeer hoog niveau, zeer uitgebalanceerde aandrijftechniek, zijdezachte zescilinders en fijn schakelende automaten, een totaal harmonieus geheel en 100% “freude am fahren”.

De door ons aangeboden 528I Automaat is uit 1998 en een hele speciale, als uit het ei gepeld is de enige juiste kwalificatie, alles nog totaal in de mooie originele staat. Slechts 2 eigenaren tot nu, Hern Rolf Beilman die hem getuige de originele factuur bij een lokale BMW dealer kocht, de 2e eigenaar een directeur van een groot kraanbedrijf hier uit de regio. Beide eigenaren hebben ervoor gezorgd dat de BMW anno 2021 met 132795 km op de klok er nog helemaal top bijstaat getuige een goed ingevuld onderhoudsboekje en diverse facturen.

Tja en dan de uitvoering, Glaciergruen/stof velours, Meergruen, wanneer zag U een 2e in deze combinatie. Opties, we kunnen ze allemaal opnoemen maar buiten een schuifdak is alles aanwezig incl. de afneembare trekhaak. Natuurlijk worden ze goedkoper aangeboden maar niet in deze staat en uitvoering. Deze BMW is voor de echte liefhebber die de auto op de juiste waarde weet te  schatten, is hij zakenman kan hij ook nog gebruik maken van een zeer gunstige fiscale bijtellingregeling.

€ 9500,00

Renault N1 1927 Bijzonder Mooi.

Prewar auto’s, eigenlijk een totaal andere discipline als waar ik me normaal mee bezig houdt. Toen ik bij deze Renault N1 uit 1927 kwam werd ik geraakt door de liefde en mate van perfectie waarmee deze auto gerestaureerd is in de jaren tussen 1984 en 1994. Het gedetailleerde fotoalbum laat de giga werkzaamheden zien die zijn gedaan om er weer een zeer mooie Renault van te maken, nooit geweten dat er zoveel hout in zo’n prewar auto zit en dat je niet alleen een perfecte plaatwerker moet zijn maar ook meubelmaker en stofeerder. De vorige bejaarde eigenaar was alles in een en heeft een top job gepresteerd.

Uiteindelijk komt aan alles een eind en er werd bijna niet meer gereden met de Renault, de kwaliteit en het aandoenlijke model heeft me doen besluiten om hem aan te kopen. We hebben hem aan het lopen gemaakt, diverse oliën vervangen, en hij rijdt,schakelt en remt zoals hij in 1927 deed. Je moet de tijdmachine wel een aantal decennia terugzetten om het juiste gevoel bij een prewar auto te krijgen en een ritje over de snelweg zal ik niemand adviseren, maar er zijn nog genoeg wegen om er wel plezier aan te beleven en ook het aanschouwen alleen al schept veel vreugde, kortom een auto voor de echte liefhebber. Ook van de onderzijde hebben we uitgebreid foto’s gemaakt op (telefonisch) verzoek kunnen die gestuurd worden.

€ 15000,00

“Breathtaking” Fiat Barchetta 1997 Grigio Steel

“Breathtaking” is de juiste kwalificatie voor deze kleine rakker, de Barchetta is uit 1997 heeft een aantoonbare km stand van slechts 112180, 2003 vanuit DLD in ons land geïmporteerd, van welke kant je hem ook bekijkt alles klopt, het prachtige zwartlederen wafel interieur en de extra’s doet vermoeden dat het een speciale versie betreft, de echte Barchetta puristen zullen zeker weten welke.

Geen plamuur of lastoestanden, prachtig in zijn Grigio steel jas, we hebben ook foto’s van de onderkant, op verzoek opvraagbaar, gemaakt die laten zien dat alles top is, remschijven en uitlaatsysteem onlangs vernieuwd. Hij wordt afgeleverd met een nieuwe APK en distributieset.
Het is niet de goedkoopste Barchetta maar wij gaan dan ook voor de echte liefhebber en geen koopjeszoeker.
€ 5950,00

Mercedes SLK 2.0 Kompressor Unieke Staat

Onlangs een collega bezocht, handelt net als ik in klassiekers/oldtimers, ik kwam beetje ongelegen hij was net bezig aan het afleveren van een mooie klassieke BMW E30 318i cabriolet aan een Duits echtpaar van middelbare leeftijd. Buiten op de parkeerplaats stond een Mercedes SLK 200 Kompressor in een opvallend blauwe kleur, na 2 rondjes eromheen had ik al geconcludeerd dat dit wel een heel bijzonder mooi exemplaar is. Het echtpaar ging met de 318i weg en de Mercedes bleef staan, actie geboden, koste wel een tijdje onderhandelen en diverse bakken koffie, de gunfactor speelde ook een rol en hij is in de pocket.

Werkelijk een topexemplaar, alles klopt, bouwjaar 2000, volledige gedocumenteerde km stand, boekjes,facturen, slechts 104480, allebei sleutels netjes aanwezig. Linaritblauw met een zwart lederen interieur, Automaat, alu geborsteld middendash, airco,tempomaat, verwarmde stoelen, 17 inch lichtmetaal, mooie periode blaupunkt stereo/cd, centraal slot, etc.etc., Krasjes deukjes of andere narigheid absoluut niet aanwezig. Inmiddels is de Mercedes voorzien van een Nederlands kenteken en kan naar een echte liefhebber die jaren plezier aan deze cabrio gaat beleven. Ze zijn er goedkoper te koop, ik weet het, maar niet in deze staat.
€ 9500,00

Daimler Double Six Vanden Plas V12 Series 1 RHD

Deze exeptioneel mooie Daimler V12 Vanden Plas series 1 is uit 1973 en heeft slechts een gedocumenteerde 57603 miles gelopen.  De Daimler maakt deel uit van een privé collectie.
De Right Hand Drive!  Daimler werd destijds aangekocht  i.v.m  tripjes naar Engeland, daar dit de laatste jaren minder frequent gebeurt is besloten de Daimler te verkopen. Een uitgelezen kans om in het bezit te komen van een icoon op auto gebied.

A Daimler V12 Vanden Plas series 1 1973 was already rare at a time they were new. The odds to find a like-new one today are close to zero. This one is coming out of a private collection [RHD] and has only 57,603 miles driven, ever. The Daimler was bought for occasional trips ot the UK. Occasionally became  seldomly, hence the sale. It is the chance to acquire an iconic piece of motoring heritage.
P.O.A.

Chevrolet Beretta 3.1 V6 Z26 Excentrieke Coupe

De toenmalige officiële Hollandse GM importeur gaf in 1996 aan Chevrolet de opdracht om een tweetal speciale Beretta’s te leveren in de sportieve Z26 uitvoering met 3.1ltr V6 gekoppeld aan een 4 traps automaat. De auto’s moesten geleverd worden met NL specificaties. Dergelijke specifieke conversions werden gerealiseerd door TDM World Conversions LTD een onderdeel van GM. De NL specificaties betroffen kilometerteller,radio met Europese frequenties, Europees/Hollandse verlichting incl. gele richtingaanwijzers. De specificaties zijn op speciale stickers en id plaatjes in de auto terug te vinden ook waren de boekjes in het Hollands. Een werd geleverd in een paars metallic de andere in blauw metallic. De paarse is niet terug te vinden in de RDW analen dus onze blauwe is waarschijnlijk het enig overgebleven exemplaar.

De huidige NAP gecontroleerde en logisch bevonden km stand is 186617. We gaven onze Beretta Z26 bijzonder veel aandacht zowel optisch als technisch, hij staat nog geheel in de eerste jas, een goede polijstbeurt bij een specialist deed hem er weer top uitzien, het interieur is nog geheel origineel en ziet er zeer goed uit. Technisch werd hij geheel nagelopen, alle vloeistoffen filters zijn vernieuwd incl. van de automaat ook zijn er enkele essentiële pakkingen\slangen vernieuwd, 6 bougies en een verse APK. Hij rijdt  helemaal top en de 4 traps automaat schakelt zijdezacht. De airco is gecontroleerd op lekkages en opnieuw gevuld. Hij heeft behoorlijk veel opties, airco, cruisecontrol,elektrische ramen,centraal slot, super Delco electronic soundsystem en de prachtige authentieke originele lichtmetalen wielen die er nog top uitzien.

Het is een zeer excentrieke auto waar het goed in vertoeven is, het wachten is op een liefhebber die net zo enthousiast is als ons over dit exemplaar.

€  11750,00

Ford Ka 1.2 Grand Prix Orange 2011 lage km stand

Ingeruild, van mijn vrouw, na 8 jaar cabrio gereden te hebben kon ze er niet aan wennen dat het dak niet open kon, deze week haar blij gemaakt met een mooie Peugeot 207CC, de FORD KA Grand Prix Orange 1.2 gaat weer in de verkoop, hij is uit 2011, slechts 48746 gedocumenteerde kilometers, boekjes en NAP aanwezig, verse Apk erop. Het is nog even wachten maar de airco zal echt wel gebruikt worden dit jaar. De Grand Prix Orange is een gelimiteerde uitvoering met leuk sportief interieur, lichtmetalen velgen, verder Ford soundsystem, elctr. ramen, centraal slot met afstand bediening etc., etc.,
€ 5150,00

Jaguar XJ40 3.2 24V Unieke originele staat

De Jaguar XJ 40 verheugt zich op dit moment  in een steeds groter wordende belangstelling, dat is begrijpelijk, zijn typische jaren 80 design maar vooral  zijn onvolprezen  kwaliteit maken hem tot een gewilde Jaguar voor alledaags gebruik, ook de jonge zakelijke garde heeft hem ontdekt en niet alleen door zijn lage bijtelling voor privégebruik maar ook omdat hij ten allen tijde uitermate representatief is, je kunt er overal mee voorrijden.

Eigenlijk is de XJ 40 de laatste echte Jaguar, lange tijd al ontwikkeld voordat Ford de boel overnam, deze hebben nog een jaar alle puntjes op de i gezet en toen hij gepresenteerd werd was hij gelijk een succes en eigenlijk de reddingsboei voor Jaguar, de kwaliteit was ontegenzeggelijk van een grote klasse en de afwerking fenomenaal,  echt Connelly lederen zetels, het wortelnoten werd zelfs op nerf uitgezocht.

Doordat  jaren lang de XJ 40 behoorlijk betaalbaar was en je er veel km’s mee kon maken en de meeste eigenaren het eigenlijk niet nodig vonden om in deze prachtauto’s te investeren wordt het steeds moeilijker, nu hij een andere belangengroep krijgt, mooie exemplaren te vinden.  Wij vonden er een, eigenlijk een eerste eigenaars auto, als je de kleinzoon  waar wij hem van kochten even niet meetelt.

Deze bijzonder mooie XJ 40 met de 3.2 24V motor is uit 1991 en heeft de lage km stand van 122872, de boardmap met alle boekjes zijn aanwezig.  Gunnmetalic en een nog in bijna nieuwstaat verkerend Saville grey lederen interieur. Van welke kant je hem ook bekijkt hij is top. Er zijn 4 nieuwe banden gemonteerd en de voorschokbrekers zijn in bestelling. Een exemplaar voor de echte liefhebber.
inclusief NL kenteken en 2 jaar APK (TUV overname)

gereserveerd

Opel Manta Combi Coupe 2.0S unieke creatie 1980

Wat we hier zien is een uitzonderlijke creatie  door iemand verwezenlijkt die helaas niet meer onder ons is, ik heb hem niet persoonlijk gekend maar dat hij een vakman heeft hij bewezen met deze Opel Manta. Eerst heeft hij lang gezocht naar een gave carrosserie van een Combi Coupe, dat viel nog niet mee, uiteindelijk vond hij hem, een 1.9 Automaat uit 1980, het werk kon beginnen, de hele oorspronkelijke aandrijflijn werd verwijderd.

Een vers opgebouwde 2.0S motor samen met een 5 versnelling Getrag versnellingsbak werd zeer vakkundig ingebouwd de motor voorzien van een  2 dubbele totaal gereviseerde 40er Webers,nu 145pk, sportief uitlaatsysteem en een set rode Koni’s gecombineerd met verlagingsveren. De stalen verbrede originele velgen stonden hem wel  maar het breedset Borbet A in 16 inch kompleet op nieuw rubber maken het plaatje af, zo echt jaren tachtig.  De originele klokkenwinkel van de GSI mocht natuurlijk niet ontbreken en elk klokje moest wel werken natuurlijk..

De kleur bleef origineel  532 Englischrot bright copper, het staat hem fantastisch. De afgelopen tijd zijn nog een paar puntjes op de i gezet en hij stuurt super, geen slag verkeerd, de Webers presteren op elke snelheid en in elke versnelling zo als het hoort. Ik weet dat dit een zeer persoonlijke creatie is en misschien niet ieders “cup of tea”maar bijzonder is hij zeker en binnenkort totaal belastingvrij.

€  9850,00

Talbot Samba 1.4 Cabriolet 1984 Unieke Staat

Wij vonden hem zeer interessant voor een reanimatie omdat hij prachtig in zijn blauw metallic jas zit en absoluut gaaf is, nooit  las of plamuurwerk, voor een serieus geïnteresseerde klant maken wij graag detailfoto’s van de onderzijde. Het mooie originele interieur zag er nog top uit en het in het verleden vernieuwde stoffen Sonnenland cabriodak maakt een zeer goede indruk.

Technisch zijn de volgende punten op de i gezet, fabrieksnieuwe benzine tank, accu,waterpomp diverse slangen en thermostaat, 4 nieuwe banden incl. balanceren uitlijnen, motorisch grote beurt en alle vloeistoffen/filters vervangen. Nieuwe apk 2 jaar geldig
Recente aanpassing: het volgens ons lelijke originele stuur hebben we vervangen voor een custommade  exclusief lederen exemplaar.

Kortom de Samba cabriolet voor de man/vrouw die in een van de weinige nog in deze staat verkerende iconen de zomer in wil.

€ 8750,00

MG Midget 1977 Carmine Red Unique Quality

There are people who like the word ‘body off restoration’ – we got 1 word in reply: ‘original’. This MG Midget 1500 from 1977 is fully original – even first paint [except 1 door]. Of Course there’s signs of 43 years of use, however restoring such car should be considered a criminal act. We have tried to find rust or signs of welding or repairs – but in vain, NONE of it. The interior as well is completely original.

Although we can’t validate, we would not be surprised if the 52122 miles is the first time it’s on the odometer. A few personal, but original touches we’ve added – like a new soft top and period correct Minilite style wheels. We’ve changed fluids & fitted a new alternator. It has fresh APK [Dutch MOT] and a well known Dutch MG specialist has performed various other maintenance & fine tuning. So this MG Midget is good to go, for years to come.

Oh, before we forget, it’s European spec – i.e. SU Carburetors , no EGR adjustments. So no squeezed US performance.
€ 11900,00

Daf 55 Combi 1969 Uniek ongerestaureerd exemplaar

Gerestaureerd, restauratieproject, ze zullen er vast wel zijn, om een origineel ongerestaureerde Daf 55 Combi te vinden zul je toch goed je best moeten doen, deze is uit 1969 heeft tot 2018 zijn jeugd en oud worden doorgebracht in het warme Italië, droog en warm daar hield hij van. Een verzamelaar die  een collectie van Engelse auto’s bezit was zo gecharmeerd van deze 55 dat hij hem kocht en technisch in topconditie heeft gebracht.

Het interieur en exterieur werden ongemoeid gelaten, de gebruik sporen zijn gering, niks aan doen dus en het mooie patina vooral niet in gevaar brengen. De km klok geeft 36618 aan, dit zou goed kunnen maar er ontbreken harde bewijzen hiervoor. Uiteindelijk bleek het toch maar een vreemde “eend” tussen al die Engelse schonen en wordt dan nu verkocht. Een werkelijk uitgelezen kans voor de Daff liefhebber om een Hollandse Icoon te bemachtigen.

Sold

Fiat Barchetta 1.8 16V 1999 Unieke Staat

Volvo 940 2.3 Automaat Polar LPT Unieke staat PRIJSVERLAGING!

Deze bijzonder mooie en originele Volvo 940 Automaat 2.3 Turbo LPT uit 1995 werd door een Hollander nieuw gekocht in België en door hem in 1998 meegenomen naar Holland. Uiteindelijk is dit een 2e eigenaars auto met een huidige geregistreerde en gedocumenteerde km stand van 134353 uiteraard zijn de boekjes, enige facturen en de NAP aanwezig. Deze km stand is voor een auto van dit kaliber natuurlijk laag te noemen en kan dan ook voor de volgende eigenaar een goed uitgangspunt zijn voor een langdurig partnership.

De Volvo is voorzien van metallic lak Pewter-Silver, het mooie bruine velours interieur maakt een bijna ongebruikte indruk natuurlijk was roken taboe in deze Volvo. Verdere opties, origineel glazen kantelschuifdak,lichtmetalen velgen,radio/cd,centraal slot, verwarmde voorstoelen en diefstalbeveiliging.

We vonden de 15 inch velgen ondanks dat ze origineel zijn wel n beetje iel, we vonden een paar originele Volvo 940 16 inch velgen, staan m toch beter, zie foto 1.

Recentelijk uitgebreide grote beurt gehad.

De fijn schakelende  4 trapsautomaat maakt het soepele rijden helemaal kompleet. Door zijn lage km stand en perfecte staat een super alternatief voor de zakelijke rijder ook gezien zijn lage fiscale bijtelling.
Sold

Daimler Double Six 5.3 v/d Plas Topstaat

Een goede relatie van ons gaf ons de gewaardeerde opdracht om een aantal van zijn Jaguars/Daimlers uit zijn collectie te verkopen, de nadruk van zijn collectie komt steeds meer te liggen in pre war en kort daarna.

Het betreft Jaguar/Daimler limousines van het type 1 en 2 allen voorzien van 12 cilinder motoren, de auto’s verkeren allemaal in topstaat en zijn altijd door zijn eigen monteur minutieus onderhouden.

Een exemplaar hiervan is deze prachtige Daimler Double Six in Vanden Plas uitvoering uit 1976, alle auto’s zijn voorzien van uitgebreide documentatie, onderhoudsboekjes, handleidingen etc.

A close relationship of ours gave us the appreciated assignment to offer a selection of Jaguars & Daimlers from his private collection. It concerns XJ Series I & II – each of them with a 12 cylinder power train and  each in mint, collector condition. A great example is the Daimler Double Six as presented here. A Vanden Plas edition from 1976 with full service history, extensive documentation and all the original manuals.

sold

BMW 320/6 E21 1979 unieke staat en tophistorie

Het is 1979 en je bent 12 jaar en haalt met je vader zijn nieuwe BMW 320 E21 met 6 cilinder motor op bij de dealer, lange ritten fijne vakanties de 320/6 blijft je altijd herinneren aan een fijne jeugd en gaat nooit meer helemaal uit je hoofd.

37 jaar later, je hebt goed geboerd, een top app ontwikkeld, je payroll bedrijf super verkocht of gewoon zuinig geweest en gespaard. De 320 moet maar eens een keer werkelijkheid worden, het liefst een uit 1979 en in ieder geval met de zijdezachte lijn 6. Restaureren is voor jou niet weggelegd, duurt te lang en valt altijd tegen. Voor een topexemplaar heb je graag wat meer geld over als het maar “een echte” is. Ook weet je dat de prijzen voor toppers stijgend zijn dus je wilt de koop ook niet te lang uitstellen.

Wij hebben die BMW voor je, een schitterend exemplaar uit 1979 met de lijn 6/carburatie motor, 1e eigenaar was volgens de historie in het onderhoudsboekje een arts uit België, hij kocht hem in de prachtkleur Kaschhmir met groen velours interieur  bij de BMW sub dealer in Sint-Truiden, in 2009 ruilde hij hem in bij een Porsche dealer in Holland, deze hield hem in zijn kleine privé verzameling en heeft getuige een aantal facturen nog de laatste puntjes op de i gezet bij de BMW.

In 2012 kreeg de auto ook een Nederlands kenteken, er zijn in de loop der jaren wel een aantal delen gespoten aan de auto maar nooit voor roest of aanrijdingen, hij moest gewoon altijd top blijven, roest is totaal geen item bij deze BMW, een uitgebreide Dinitrol behandeling vanaf nieuw heeft de roest goed buiten het plaatwerk gehouden, een uitgebreide recente fotoserie van de onderkant is aanwezig. In 2014 is de BMW overgegaan naar een andere verzamelaar uit dezelfde woonplaats, deze heeft er getuige het km verloop weinig mee gereden, hij is inmiddels op leeftijd en wij hebben een aantal auto’s uit zijn verzameling kunnen kopen in de afgelopen tijd.

Ook wij hebben een aantal puntjes op de i gezet om de BMW top te houden: de koppelingscilinders/hoofdremcilinder en het totale uitlaatsysteem, was nog het eerste, hebben wij vernieuwd uiteraard met originele BMW onderdelen.

De gedocumenteerde km stand is thans 102523. Nieuwe APK bij aflevering.  Geleverde opties destijds: metallic lak, lichtmetalen velgen, mistlampen voor en  mistachterlicht, getint glas, Radio Bavaria S met voorkeurtoetsen.

Vele foto’s onderzijde na telefonische aanvraag beschikbaar

Sold

 

Mercedes 300 E Automatic Extreem lage km stand

 

We zouden natuurlijk een heel lyrisch verhaal bij deze Mercedes 300 E  automaat ,type 124, uit 1986 kunnen maken, hij verdient het zeker, maar de foto’s spreken voor zich dus we houden ons bij de feiten:

Deze 300 E Automaat uit 1986 heeft vele jaren mooi staan  wezen in een privé verzameling, oorspronkelijk een Zwitsers exemplaar, rauchsilber met een dattel interieur. De km. Stand is origineel en aantoonbaar slechts 27518! Ja U leest het goed 27518 km. Er werd goed voor deze MB gezorgd, af en toe werd hij uitgelaten en de monteur die de collectie onderhoud zorgt dat hij optimaal blijft en dat de APK steeds vers is, geen schorsingstoestanden gewoon verzekerd en in de gunstige belasting regeling.

Opties; natuurlijk de fijne automaat, airconditioning, centraal slot, getinte ramen,hoofdsteunen achter, later gemonteerde,lichtmetalen velgen,buitentemperatuurmeter,verzwaarde achterveren, midden armsteun, super Becker audio installatie,elektrische antenne, misschien iets vergeten maar dit zijn wel de belangrijkste.
sold

VW Beetle 1600Inj Cabrio Champagne Edition ll Solid&Drivable

We are very lucky to have been allowed by the previous owner to buy this VW Beetle convertible. He agreed that after 4 years of stand-still it was time for someone else to enjoy the Blue gem.

This VW Beetle convertible is from 1978 and has the bullet proof 1600 injection engine. On top it is a limited edition Champagne II edition – which only cam in Ancona Blue combined with a white interior and ditto soft top. As a Champagne edition should, it wears it wood-look dash, including special clock and silver Wolfsburg signings with pride.

This Beetle can best be described as a technically very sound, stunning looking car with work-to-be-done-if-you-are-that-type-of-enthusiast. It has some minor rustspots, but nothing dramatically. The floor, fenders, doors are rock solid and the bug has never been welded.

We give him a proper maintenance with a fresh APK [MOT] with no remarks by the expert who did the technical check. The seats are refurbished with original materials, so the interior looks like new. The soft top could use a replacement though.

In any case, the new owner can drive away, enjoy and improve it as he or she pleases. A VW Beetle convertible, limited edition becomes quite rare these days. Not the point of a car like this, but some say it could be seen as a solid investment.
The Beetle has a Dutch registration, we can arrange  export/transport.

More pictures on asking available.

sold

 

Mercedes CLK 200 Avantgarde Unieke Staat

In topstaat ben je niet zo maar, deze prachtige Mercedes CLK 200 Compressor uit 2003 met 163420 km heeft er geen problemen mee, hij is het gewoon. De eerste eigenaar uit Duitsland nam hem in 2004 mee naar België, 2015 kwam hij in Nederland, de Belgische wagenpas en NAP en de complete boekjesmap en reservesleutel  zijn aanwezig. De staat van de Mercedes zegt veel over de vorige eigenaren, liefhebbers die hem koesterden. De laatste eigenaar ruilde hem in tegen een nieuwe Mercedes bij de lokale Mercedes dealer, wij namen hem graag van deze dealer over.

De CLK  heeft uiteraard een automaat en is een Avantgarde uitvoering, dus erg compleet, lederen interieur,automatische airco, cruise control, prachtige 18 AMG inch velgen zonder een enkele beschadiging, origineel windscherm en zelfs een afneembare trekhaak.Recentelijk is er een Kenwood/Garmin audio nav center geïnstalleerd. Deze CLK zoekt weer een liefhebber voor lang rijplezier. Voor zakelijke rijders kan hij door zijn fiscale bijtellingvriendelijkheid  ook zeer  interessant  zijn.
sold

 

Jaguar XJ 6 Slll/XJ40 3.6 Swap, Unieke Auto 1980

Een  verzamelaar met een behoorlijke  Swalow sidecar/Jaguar verzameling  besloot  in 2005 deze mooie British Green Jaguar XJ6 uit 1980 door enkele vooraanstaande Jaguarspecialisten geheel om te laten bouwen naar eigen idee met het doel deze als “daily drive” in te zetten. Hiervoor werd de totale aandrijflijn uit een XJ 40 3.6 in de XJ6 getransplanteerd, de 3.6 6cil 24V van Jaguar staat bekend als een fantastische en betrouwbare motor en in combinatie met de moderne 4 traps automaat  en de klassieke looks van de XJ6  werd het een prachtige combinatie met bovengemiddelde rijeigenschappen.  Niet alleen de aandrijflijn maar ook het airco en abs remsysteem werd  ingebouwd, alles door specialisten die zeer vakkundig en in detail te werk gingen, e.a. is met facturen van destijds gedocumenteerd,  ook het totale interieur kreeg een “make over” en werd voorzien van het  comfortabele en mooie XJ40 meubilair.

Na jaren van veel plezier en goed onderhouden verkocht hij de Jaguar aan een vriend die hem ook nog  jaren bereed en koesterde. Wegens gezondheidsreden moest deze helaas de Jaguar verkopen en verkocht hem terug aan zijn vriend. Er zijn de afgelopen tijd diverse puntjes op de i gezet en wij hebben opdracht  gekregen de Jaguar thans te verkopen.  De aandrijflijn heeft nu in totaal ongeveer 70.000 km gelopen. Een uitgelezen kans om iets speciaals te bemachtigen die ook nog eens totaal belastingvrij is en daardoor zeer interessant  kan zijn als een zakelijk en zeer representatief alternatief.
Sold